ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартувала програма підтримки бізнес-ідей переселенців

|

biznes-idey-dlya-2013-goda

У Львові презентували бізнес-інкубатор для внутрішньо переміщених осіб «Новий відлік». Це програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості переселенців, яку реалізовують у Клубі Ділових Людей за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Львівської міської ради.

Проект передбачає 8-тижневий бізнес-курс, конкурс бізнес-планів, фінансову допомогу загальним бюджетом 1 000 000 гривень, бізнес-супровід та групову консультативнуа програму.

Умови участі у проекті прості: учасники повинні відповідати цільовій аудиторії (Донецька, Луганська області та Крим), подати заявку та мати бажання почати або активно розвивати власний бізнес.

Проект складається із 5-ти етапів. У межах першого формуються заявки, які приймають до 25 червня 2015 року. Потенційні учасники повинні запропонувати координаторам проекту реальну бізнес-ідею та мати чітке розуміння, як її реалізувати. Найкращі ідеї чи найамбіційніші особи увійдуть до трьох груп (у кожній 15-20 учасників, всього – 50 учасників), які пройдуть інтенсивний бізнес-курс з експертами.

«Програма навчання створена так, щоб допомогти учасникам скласти унікальну концепцію, маркетинг- та бізнес-план запуску або розвитку бізнесу. Над цим працюватиме команда фахівців та експертів бізнесу», – розповів Голова Клубу Ділових Людей Микола Савуляк.

Після завершення курсу експертна комісія, у складі представників бізнесу та громади, відбере 15 переможців, які отримають фінансову допомогу у розмірі до 100 000 гривень кожен, а також бізнес-супровід у вигляді приватних консультацій, сприяння налагодженню контактів тощо.

Для інших 35 учасників, яким не буде призначене фінансування, проведуть 4-місячну групову консультативну програму.

«Навчання – обов’язкова складова проекту, адже ми хочемо бути певні, що гроші, виділені Фондом «Відродження», працюватимуть далі, – зауважила Оксана Дащаківська. – Розуміємо, що людям, яких вирвали «з коренем», буде складно приживатися на інших територіях. Саме тому ми започаткували 4 бізнес-інкубатори у Львові, Харкові, Одесі та Києві, які дадуть переселенцям шанс реалізувати себе по-новому. Окрім того, переселенці можуть багато-чого дати Львову, адже у них трохи інші цінності та й, зрештою, нас, львів’ян, є чому вчити».

Переселенці, які зараз проживають у Львові не приховують, що протягом всього минулого року вони сподівалися, що скоро повернуться додому. Втім, зараз розуміють, що прийшов час для реалізації у Львові. «Мусимо адаптовувати власні сили, адже представляємо активну спільноту, яка хоче працювати і достойна підтримки. Вдячні, що знайшли підтримку ідеям у проекті «Новий відлік». Тут отримаємо можливість відкрити себе по-новому, що можливо та реально», – додала керівник ГО «Кримська хвиля» Оксана Новікова.

Для подання заявок на участь у проекті організатори рекомендують звертатися за телефонами: (097) 672-86-09 (Христина Яблонська), (067) 670-39-83 (Христина Коваль).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *