ОСТАННІ НОВИНИ

Даішники Львівщини зізналися, які авто найчастіше викрадають

|

363525Правоохоронці Львівщини з початку року знайшли 56 викрадених транспортних засобів. Найбільша кількість незаконних заволодінь транспортних засобів зареєстрована у Шевченківському – 14, Личаківському – 13, Сихівському – 12 районах та Жовківському – 5, Стрийському – 5 , Дрогобицькому 4 районах області, пише Львівська газета.

«Найчастіше викрадають автомобілі  марок Toyota Land Cruiser, Volkswagen та BMW. У березні ми затримали злочинну групу, яка викрала 18 автомобілів марки Volkswagen», – розповів начальник управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області, майор міліції Микола Гладюк.

Крім того, майор міліції повідомив, що іномарки викрадають серед білого дня, а автомобілі вітчизняного виробництва переважно, у нічний час.

Аби вберегти свій транспортний засіб від крадіжки, правоохоронці радять дотримуватися декількох простих порад:

– В обов’язковому порядку обладнайте свій автомобіль протиугонними приладами.

– Замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго. Пам’ятайте, щонайчастіше зловмисники викрадають автомобілі, які власники залишили  незамкненими.

– Не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі.

– На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють.

– Залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля. Тоді буде важче в нього проникнути.

– Якщо ви надовго залишаєте машину на стоянці, потурбуйтеся про те, щоб вона не була заправлена пальним.

Крім того, щоб унеможливити крадіжки особистих речей з автомобілів, не залишайте, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач та інші цінні речі, зокрема, документи (посвідчення водія, техпаспорт) всередині транспортного засобу.

Якщо Ваш автомобіль все ж таки викрали або обікрали – відразу телефонуйте на лінію 102.

Будьте обережні та пам’ятайте, що цілісність Вашого автотранспортного засобу в основному залежить від самих Вас, інформує прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *