ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть обмежити вік перебування на посадах у навчальних закладах

|

викладач

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо встановлення граничного віку перебування на посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників навчальних закладів» № 2026а, згідно з яким передбачається внести зміни до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про вищу освіту», пише Педрада.

Задля оновлення педагогічних та науково-педагогічних кадрів пропонується у два етапи впровадити граничний вік перебування на посадах науково-педагогічних і педагогічних працівників вищих навчальних закладів, а саме:

до 31 грудня 2019 року:

для осіб, які перебувають на керівних посадах — до 67 років;

для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників  — до 69 років;

для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора — до 72 років.

з 1 січня 2020 року:

для осіб, які перебувають на керівних посадах — до 65 років;

для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників  — до 67 років;

для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора — до 70 років.

На думку авторів, законопроект повною мірою відповідає нормам Конституції, Законів України та нормам міжнародного права.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *