ОСТАННІ НОВИНИ

При Храмі Блаженного Миколая Чарнецького відкрили соляну кімнату для дітей

|

У катехитично-реабілітаційному центрі парафії Храму Блаженного Миколая Чарнецького Української Греко-Католицької Церкви (у Золочеві – ред.), відкрили соляну кімнату. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

39

На облаштування кімнати, площею понад 12 квадратних метрів, витрачено трохи більше 90 тисяч гривень. У ній можуть розміститися до 5-ти людей. Стіни з природної сольової плитки лікуватимуть захворювання дихальних шляхів (бронхіт, риніт, фарингіт, синусит), астму, невроз, дерматоз, алергію, хвороби серця та опорно-рухового апарату.

Соляна кімната розрахована передовсім для дітей із функціональними обмеженнями. Її відкриття стало можливим завдяки благодійним фондам «Милосердний самарянин» і «Допоможімо дітям» за підтримки голів Золочівської районної державної адміністрації і районної ради.

Також стараннями о. Михайла, добродіїв та за сприяння місцевої влади придбано та облаштовано басейн, в якому діти з особливими потребами та їхні батьки мають змогу безкоштовно оздоровлюватися.

Окрім цього, у катехитично-реабілітаційному центрі функціонує свічкова майстерня, де займаються волонтери та діти з особливими потребами. Діють гуртки для даної категорії дітей: танцю, малювання, театральний, музичний, гурток квілінгу. Також із дітьми постійно працює практичний психолог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *