На форумі «Донкульт» поговорять про кордон між Україною і Росією

|

У середу, 17 червня, у рамках форуму «Донкульт», відбудеться лекція Тетяни Журженко «Східне прикордоння України: кінець амбівалентності?». Темою актуальних питань прикордоння і сучасної ідентичності продовжується серія лекцій форуму «Донкульт», яка триватиме в Центрі міської історії (вул. Богомольця, 6) впродовж двох тижнів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі форуму.

На лекції Тетяни Журженко можна буде отримати відповіді на такі запитання: Як сприймають українсько-російське прикордоння мешканці сусідних з Росіює областей України? Як сприймаємо його ми, ті, хто живе далеко від Росії і близько до кордону з Польщею? Як змінили наше уявлення про кордони України Революція Гідності і війна? Чи це кінець амбівалентності? І що нас чекає в майбутньому?

За словами Тетяни Журженко, два десятиліття поспіль східне прикордоння України зберігало культурну і політичну амбівалентність. Як відомо, цьому сприяли тісні економічні зв’язки і географічна близькість до Росії, панування російської мови та невизначеність кордону.

Лекція відбудеться в конференц-залі Центру міської історії (вул. Богомольця, 6). Початок — о 17:00. Вхід — вільний!

Нагадаємо, що розпочнеться форум «Донкульт» у вівторок, 16 червня. Лекційно-дискусійна програма Культурного форуму «Донкульт» почнеться ключовою лекцією “Еніґма Донбасу: як зрозуміти його минуле й сучасне”, автором якої є найбільш цитований в Україні дослідник Донбасу, американський професор Гіроакі Куромія.

Довідка:

Тетяна Журженко – кандидат філософських наук, політолог, науковий співробітник Інституту наук про людину (IWM) у Відні; викладає у Віденському університеті. Авторка публікацій на теми політики пам’яті та регіональних і локальних ідентичностей, книги Borderlands into Bordered Lands: Geopolitics of Identity in Post-Soviet Ukraine, 2010.

Гіроакі Куромія – професор історії Університету Індіани, США. Фахівець із радянської історії, зокрема сталінських часів. Дев’ять років працював в архівах України і Росії, досліджуючи розсекречені матеріали з історії Донбасу. Його монографія «Свобода і терор у Донбасі: українсько-російське прикордоння, 1870–1990-і роки» є критичним поглядом на модерну історію України і Росії.

Фото: прес-служби форуму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *