ОСТАННІ НОВИНИ

Удо Моллер: «Потрібно вчитись працювати й орієнтуватись на громаду»

|

Голова відділу регіональних питань КМЄС про перспективу реформи міліції в Україні та фінансову допомогу від ЄС:

10a

«Самбір обрано недаремно, адже керівництво Львівської обласної міліції готове до реформувань і тісно співпрацює у цьому напрямку з представниками ЄС. Самбірський пілотний проект може стати прикладом для близько 200 подібних відділків міліції по всій Україні. А ціль проекту чітка – люди мають стати впевнені, що коли вони зателефонують до поліції, то вона відреагує належним чином. Для цього роботу патрулів координуватимуть, збільшили штат правоохоронців та докупили необхідну техніку. Лише після аналізу й усунення помилок можна очікувати зміни роботи міліції на краще. Потрібно вчитись, аби міліція працювала й орієнтуватись на громаду.

До обговорення питань грошових інвестицій українці повинні зрозуміти й відчути на собі європейські стандарти. Лише після того, як слова не розійдуться із ділами, ЄС шукатиме донорів для покращення матеріальної бази в Україні. Я більше 40 років працюю у міліції та понад 25 із них обіймаю керівні посади (голова поліції Дюссельдорфа – ред.), тож запевняю, що реформування міліції в Україні мають здійснюватися крок за кроком. Самбір – це лише спроба першого кроку, бо робити реформи міліції у всіх відділках України водночас малоефективно й неможливо».

Детальніше про пілотний проект реформування міліції, який стартував із Львівщини читайте у матеріалі Львівського порталу тут: Реформування міліції. Бути чи не бути?

Фото: Андрій Котенський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *