ОСТАННІ НОВИНИ

Українські користувачі подаватимуть в суд на Facebook

|

суд

Популярні українські дописувачі Facebook, повідомлення та дописи яких блокуються з політичних мотивів оголосили, що збираються подати на соцмережу до котрогось із українських судів, пише  ВВС Україна.

Мета – не так отримати матеріальне відшкодування від репутаційних втрат, як надати справі розголосу і привернути увагу Facebook і міжнародних ЗМІ до проблеми “кремлівських тролів”.

Із таким посланням до київської преси вийшли п’ятеро відомих у соцмережі українців, серед яких депутат Ради Борислав Береза (понад 120 тисяч читачів), журналіст Юрій Бутусов (135 тисяч) і літератор Андрій Бондар (20 тисяч).

У кожного з них знайшлася не одна історія про те, як їх чи когось із їхніх друзів несправедливо, на їхню думку, блокували у Facebook за “цілком невинні” дописи.

“Справа в принципі– Facebook завдає нам репутаційної шкоди, так само ми можемо і мусимо завдати йому цих втрат. Бо коли така велика соціальна мережа є знаряддям цензури, зокрема російської, це скандал. Ну ось ми і скандалимо”, – пояснив завдання судового позову Андрій Бондар, якого навесні забанили за вірш про “Чё там у хохлов”.

У прес-службі Facebook не стали коментувати ідею з судом. Водночас там розповіли, що з мотивів приватності не розглядають конкретних скарг на видалення контенту. У компанії також надали офіційну відповідь блогерам з Росії та України, в якій соцмережа визнала, що зрідка помилки в модеруванні все-таки трапляються.

У Facebook нагадали, що користувачам заборонено послуговуватися мовою ненависті, пропагувати насильство, публікувати оголені тіла чи ображати людей за якоюсь ознакою.

Нагадаємо, що керівник Facebook Марк Цукерберг заявив, що записи українців у соцмережі фільтруються на однакових умовах з користувачами з інших країн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *