ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині щодня реєструють більше 15 крадіжок

|

крадіжка

На Львівщині цьогоріч зареєстровано більше 8 тисяч злочинів проти власності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, на території області вчинено більше 6000 крадіжок(16-17 на день), у тому числі 256 – з квартир чи іншого володіння особи, 255 грабежів та 27 розбоїв, 1466 шахрайств та 100 випадків незаконних заволодінь транспортними засобами. Найбільше таких правопорушень скоєно у Галицькому, Шевченківському та Сихівському районах Львова, а також у Пустомитівському, Городоцькому, Жидачівському районах та м. Червонограді.

Такі дані озвучили під час міжвідомчої наради щодо протидії та розкриття злочинів проти власності й прокурорського нагляду з цих питань, проведеної у прокуратурі Львівської області спільно з керівництвом ГУ МВС України у Львівській області та за участю очільників органів місцевого самоврядування.

Розпочинаючи засідання, прокурор Львівської області Роман Федик підкреслив, що правопорушення згаданої категорії є найпоширенішими та становлять 60% у структурі злочинності, водночас, стан їх розкриття та розслідування на сьогодні вкрай незадовільний.

Відтак,  керівник відомства розкритикував роботу слідчих та оперативних підрозділів міліції на початковій стадії досудового розслідування.

Крім того, прокурор звернув увагу присутніх і на непоодинокі факти неправильної кваліфікації вчинених злочинів та прийняття необґрунтованих рішень про закриття кримінальних проваджень, у тому числі, без проведення слідчих дій.

«Допускаються й систематичні випадки укриття злочинів. Так, заяви та пояснення від потерпілих працівники міліції не відбирають, або ж фіксують дані таким чином, начебто у заявників відсутні будь-які претензії щодо події. У подальшому, правоохоронцями складаються рапорти про відсутність злочину, порушуючи конституційні права громадян», – констатував Роман Федик.

Водночас, за його словами, вищевказані прорахунки та недоліки в діяльності органів внутрішніх справ зумовлені і неналежною роботою міських, районних та міжрайонних прокуратур, які не повною мірою використовують свої наглядові та координаційні повноваження щодо боротьби зі згаданими правопорушеннями.

За результатами обговорення учасники міжвідомчої наради визначили низку конкретних заходів, спрямованих на посилення роботи з попередження та розкриття зазначених категорій злочинів та подальшої координації діяльності правоохоронних органів Львівської області.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *