ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців цього року і не думає про відпочинок - опитування

|

01

68% українців не планують відпочивати. Ця кількість збільшилася порівняно з 2014 роком (було 62%). Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати, складає 24%. Такими є результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), пише Українська правда.

Так, за даними опитування, яке тривало у період з 19 по 29 травня, на першому місці за популярністю як і рік тому – відпочинок у Карпатах та у заміських будинках (6% та 5% відповідно). Натомість до родичів у село планують їхати 4% опитаних.

А от кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон складає 1% (у 2014 році було 3%, різниця значуща). До Криму ж планує їхати 1% опитаних українців.

Найбільша кількість тих, хто не планує літню відпустку в цьому році – у Західному регіоні (73%), найменша у Південному (61%). Серед мешканців Центрального та Східного регіонів, “так” відповіли відповідно 68% та 67% опитаних.

Поїздку до Карпат та інших місць України найбільше планують у Західному (9%) та Центральному (7%) регіонах, найменше – у Східному (2%). У Центральному регіоні, “так” відповіли 5% опитаних.

У заміських будинках та на дачах найбільше планують відпочивати у Південному регіоні (9%), найменше у Західному регіоні (2%). У Центральному регіоні – 5% опитаних, у Східному – 6%.

Великої різниці в регіональному розрізі стосовно поїздки у село до родичів немає: у Центральному регіоні “так” відповіли 5% опитаних, у Південному та Східному – 4%, у Західному – 3%.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок у Криму, сконцентрована у Східному регіоні (2%, у 2014 р. було 7%). У Південному регіоні – 1% опитаних, в інших регіонах – 0%.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном сконцентрована у Центральному регіоні (3%). У Західному, “так” відповіли 1% опитаних, в інших регіонах – 0%.

Опитування проводилося методом особистого інтерв’ю. Було опитано 2022 респонденти, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим). В Луганській області дослідження проводилося тільки на територіях, що підконтрольні Україні, в Донецькій області на територіях, що підконтрольні Україні, та в Донецьку (який не є підконтрольним Україні).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *