Треба захистити Україну від вакцин російського виробництва, - Квіташвілі

|

Міністерство охорони здоров’я України хоче закрити український ринок для російських вакцин. Про це повідомив на брифінгу в понеділок, 8 липня, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

За його словами, замість російської протитуберкульозної вакцини, якість якої викликала питання, МОЗ закупило польську вакцину, і надалі буде намагатися не закуповувати вакцини виробництва Російської Федерації.

“Російські вакцини в Україну заходити не будуть. Вакцини БЦЖ, які зараз розвозяться по країні, польського виробництва, і ми будемо максимально старатися в майбутньому російських виробників не допускати на український ринок, тим більше БЦЖ, оскільки якість цих російських вакцин викликала сумніви”, – сказав Квіташвілі.

Він додав, що протягом останніх трьох років в Україні завозили протитуберкульозні вакцини тільки російського виробництва.

Олександр Квіташвілі зазначив, що потреба України у вакцині від поліомієліту, охоплення щепленнями від якого у дітей до 1 року життя зараз в різних регіонах коливається від 30 до 50%, на цей рік перекрита повністю за рахунок гуманітарної допомоги від канадського уряду й ЮНІСЕФ.

“Ми навіть будемо влітку починати нову хвилю вакцинації від поліомієліту для тих, хто не був вакцинований за останні кілька років. Щодо поліо величезна проблема в країні: з 2009 року охоплення подекуди близько 30 відсотків, і це дуже небезпечно для країни – не дай боже, якщо буде епідемія поліомієліту, це матиме дуже серйозні наслідки. Тому ми будемо проводити велику кампанію вакцинації, і на це у нас є всі ресурси”, – зазначив міністр.

За словами Квіташвілі, Україна закуповує 15 різних вакцин. Він висловив упевненість, що з ними проблемних ситуацій не виникне. Наступні закупівлі Міністерство охорони здоров’я України проводитиме восени.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *