ОСТАННІ НОВИНИ

Москаль передав Шокіну та Авакову перелік злочинів мельничуківського «Айдару»

|

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль направив генпрокурору Віктору Шокіну та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову перелік злочинів, скоєних добровольцями «Айдару» в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє  прес-служба Геннадія Москаля.

У прес-службі зазначили, що частина з цих добровольців не була офіційно оформлена в батальйоні, при тому, що в період керівництва батальйоном Сергієм Мельничуком їм надали зброю.

«З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки в Києві, Київській та Житомирській області. Водночас є купа фактів викрадень, здирництва, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї тощо у зоні проведення АТО», – заявив Москаль.

Він зауважив, що, як правило, ці злочини скоєні так званими добровольцями, котрі отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки «Айдару», але по документах у батальйоні не значилися.

«Я ще раз наголошую, що частина «Айдару» дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні», – підкреслив Москаль.

Він зазначив, що у переліку тільки 25% злочинів, серед яких найважчі та найрезонансніші – викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів, пограбування підприємців тощо.

«Усі названі злочини мають бути розслідувані правоохоронними органами, а винуватці притягнуті до найсуворішої відповідальності, згідно з українським законодавством», – вимагає очільник Луганщини.

Нагадаємо, раніше Москаль заявляв, що в МВС підтвердили причетність бійців «Айдару» до захоплення хлібозаводу ТОВ “УКР-ВЕРЕСК” поблизу Станиці Луганської.

Фото: www.unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *