ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз продовжить санкції проти Росії

|

Найближчим часом у ЄС очікується ухвалення офіційного рішення про продовження санкцій проти Росії, запроваджених у зв’язку з анексією Криму. Про це Радіо Свобода повідомили у представництві України при Євросоюзі.

15

Найближча зустріч на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС відбудеться 22 червня, найближче засідання голів держав та урядів країн Євросоюзу – Європейська рада – запланована на 25 – 26 червня.

Напередодні у Європарламенті заявили, що, якщо Росія не дотримуватиметься режиму повного припинення вогню на Донбасі і не поверне Крим, ЄС має активізувати санкції та розглянути можливість надання Україні оборонного озброєння.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали. Санкції проти Росії запровадили зокрема США, Канада, ЄС, Австралія і Швейцарія.

Чинні економічні санкції щодо Криму стосуються заборони інвестицій, імпорту товарів кримського походження до ЄС, купівлі нерухомості на півострові, надання європейськими фірмами туристичних послуг.

Низка заборон стосується також транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей, пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів. Термін дії цих санкцій спливає 23 червня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *