ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закрили СІЗО через негуманне поводження з ув’язненими

|

сізо

Прокуратура Львова тимчасово закрила ізолятор тимчасового тримання міського управління ГУ МВС України у Львівській області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Як встановлено під час перевірки, в ізоляторі порушені конституційні права громадян під час застосування обмежень їх особистої свободи . Зокрема, в установі ігноруються вимоги Закону України «Про попереднє ув’язнення», згідно з яким Законом особи, взяті під варту, мають право на щоденну одногодинну прогулянку. У вказаному ІТТ взагалі відсутній прогулянковий дворик.

Крім цього, у будівлі немає кімнати для короткострокових побачень з родичами або іншими особами, а в медичному кабінеті відсутні універсальні аптечки з розрахунку на кожну камеру Також не дотримуються санітарно-гігієнічні вимоги при забезпеченні харчуванням затриманих осіб.

З вимогою усунення вищевказаних порушень чинного законодавства прокурором міста Львова винесено постанову про призупинення функціонування ІТТ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.

Наразі в ізоляторі проводять ремонтні роботи, аби усунути недоліки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *