ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи на Донбасі активізувались на всіх напрямках (мапа)

|

Минула доба позначилася надзвичайно активними та агресивними діями бойовиків, що супроводжувалися масованим застосуванням важкого озброєння НЗФ: від 120-мм мінометів до 152-мм гармат і реактивної артилерії. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, інформує кореспондент Львівського порталу.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

05-06 1

На Маріупольському напрямку вчора активні бойові дії велися у с. Широкине, а також у с. Гранітне. Противник активно застосовує заборонене озброєння – міномети, 122-мм гармати, танки. Внаслідок грамотної оборони на цій ділянці оборони втрат у лавах сил АТО не допущено.

Ситуація на Донецькому напрямку залишається найбільш складною, але контрольованою. Противник активно застосовує 120-мм міномети, 122-мм гарматні танки, практично безперервно ведучи вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, під Мар’їнкою та південніше, – в районі Гранітного. Зокрема, вчора увечері по наших позиціях в районі с. Старогнатівка був здійснений залп з ворожих РСЗВ «Град».

05-06 2

Також тривають бої в районі Горлівки та Світлодарська, де противник також зосередив серйозну вогневу міць, зокрема, застосовуючи 152-мм артилерію.

На Луганському напрямку вчора бойовики проявляли активність лише в районі Бахмутської траси на ділянці від Золотого до Кримського. Противник вів вогонь переважно зі стрілецької зброї, за винятком мінометного обстрілу наших позицій у Новотошківському.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 38 польотів ворожих безпілотників. Ще 2 БПЛА країни-агресора патрулювали російсько-український кордон на півночі Луганської області.

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *