ОСТАННІ НОВИНИ

В АТО загинуло п’ятеро українських військовослужбовців. Мапа бойових дій

|

За минулу добу внаслідок бойових дій в зоні АТО п’ять українських військовослужбовців загинуло, а ще 38 було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли в боях під Мар’їнкою та Луганським. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі інформаційно-аналітичного центру РНБО.

202

За словами речника Адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенка, місцями найбільш важких боїв були район Донецького аеропорту, північно-західні околиці Мар’їнки та Світлодарський виступ. Окрім масштабного застосування великокаліберної ствольної артилерії і танків терористи здійснили щонайменше 11 обстрілів наших позицій з реактивних установок «Град».

«Бойовики ретельно готувалися до цієї атаки. За інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, спостерігачі зафіксували пересування військової техніки бойовиків вночі з 2 на 3 червня, зокрема 10 танків Т-64 і Т-72, важкої артилерії та вантажівки, де знаходилися зенітні установки. Спостерігачі зафіксували безперервний артилерійський вогонь з боку бойовиків, що вівся з 04:30 до 08:00 ранку. Слід підкреслити, ніхто з ватажків так званих «ДНР» та «ЛНР» не вийшов на зв’язок зі спостерігачами ОБСЄ після початку агресивних дій», – повідомив він.

Як відомо, через загрозу життю наших військовослужбовців та мирних мешканців Мар’їнки, командування АТО прийняло рішення про використання артилерійського озброєння, що було відведене, згідно з Мінськими домовленостями. Цей крок був узгоджений з міжнародними партнерами, що зафіксовано місією ОБСЄ.

«Наші воїни мужньо і професійно провели оборону, і противник був змушений відступити на свої позиції. Мар’їнка, як і раніше, знаходиться під повним контролем української влади», – сказав Лисенко.

132

Окрім запеклих боїв під Мар’їнкою та артилерійських обстрілів наших позицій в районі аеропорту, відбулося бойове  зіткнення між бойовиками та силами АТО у сел. Лозове під Світлодарськом. Напад противника відбито влучним вогнем у відповідь.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення вчора було с. Широкине. Як і на інших ділянках лінії оборони, противник застосовував важке озброєння. Зокрема, 122-мм гармати, які бойовики ховають у сел. Саханка.

На Луганському напрямку найбільш активні бойові дії велися у Станиці Луганській, де противник здійснив серію обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *