ОСТАННІ НОВИНИ

Крути педалі – заряджай телефон: на площі Ринок буде велогенератор

|

Сьогодні о 16 годині до Дня енергії па площі Ринок у Львові представлять громадський велогенератор для зарядки мобільних телефонів. Кожен охочий зможе підключити свій девайс та зарядити його, крутячи педалі. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

12 місяців львівська команда активістів працювала над реалізацією задуманої ідеї. Проект «Майстерня клімату», в рамках якого створено велогенератор, розпочався у травні 2014 року. Проект об’єднав звичайних людей, які самостійно впроваджують технології енергозбереження та відновлюваної енергетики для громадського користування. Своїми діями активісти показують, що зміни клімату – це реальна проблема, для боротьби з якою існують всі необхідні і досить доступні технології.

IMG_0837

«Ми віримо, що велогенератор слугує прикладом вироблення енергії в незвичний і простий спосіб. В Україні лише початки впровадження альтернативних джерел енергії, натомість є позитивні результати в цьому напрямку. Сподіваємося, що велогенератор спонукатиме людей бути креативнішими й сучаснішими, а також відкритішими до нових альтернативних джерел енергії, які є екологічно дружніми і не створюють викидів вуглекислого газу в атмосферу, на відміну від традиційних викопних палив», – зазначають активісти.

Учасники команди переконані в тому, що конкретні дії на місцях мають усі можливості переростати в довготривалі ініціативи, що зрештою матимуть вплив на глобальному рівні.

Фото: прес-служби ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *