ОСТАННІ НОВИНИ

Чи вдасться шкідникам із Львівської мерії «з'їсти» 2000 дерев?

|

Мешканці мікрорайону Стрийська-Вернадського, втомившись самотужки боротись із чиновницьким свавіллям, заручились підтримкою депутата Львівської міськради Володимира Гірняка. А згодом подали до суду адміністративний позов проти міської ради, вимагаючи визнати незаконною і скасувати ухвалу ЛМР від 20 листопада 2014 року, відповідно до якої мерія віддала ТзОВ «Квіти Львова плюс» під забудову 3 гектари землі. Передусім мешканці вболівають за збереження лісопосадки, яку спритники мають намір вирубати.

гірнякВчора, 3 червня, депутати ЛМР, співкоординатори «Громадянської позиції» Володимир Гірняк та Юрій Кужелюк провели чергову зустріч з активістами мікрорайону та обговорили подальші кроки щодо збереження улюбленого місця відпочинку людей, які живуть неподалік.

Під вирубку фірма-забудовник може пустити близько 2000 здорових дерев, які створюють затишок у цій місцевості вже кілька десятиліть.

Зараз частина лісопарку обгороджена парканом. Незважаючи на те, що дозволу на початок будівництва у фірми-забудовника ТзОВ «Квіти Львова плюс» ще немає, підготовчі роботи довкола майбутнього будівельного майданчика тут уже розпочались.

І допоки у владних коридорах відбувається вияснення законності таких дій забудовника, за зведеним парканом невпинно меншає кількість дерев.

Варто зазначити, що на пленарному засіданні ЛМР Володимир Гірняк уже подав депутатський запит до міського голови Львова та до прокурора  Львівської області з вимогою провести службове розслідування правомірності отримання дозволу ТзОВ «Квіти Львова плюс» на використання вказаної ділянки під забудову житлового масиву та вирубку зелених насаджень за вказаною адресою.

Із депутатським зверненням Володимир Гірняк звернувся також і до Сихівської райдержадміністрації м. Львова з вимогою  скасувати виданий нею  “Дозвіл на порушення благоустрою” від 19.03.2015 року, згідно з яким і височіє сьогодні паркан, за яким забудовник намагається приховати від мешканців вирубку дерев.

фффНа вчорашній зустрічі, відчуваючи підтримку депутатів, люди  повірили в те, що у їхніх силах відстояти улюблений парк . «Я нічого не маю проти забудовника, – прокоментував  присутнім Володимир Гірняк. – Але нехай отримає дозвіл на іншу ділянку і проводить на ній забудову, а парк нехай залишить мешканцям. Ми тут будувати не дамо!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *