ОСТАННІ НОВИНИ

У Парку культури відкриється «Бібліотека одного дня»

|

бібліотека 1 дня

У неділю, 7 червня о 13.00 у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудеться відкриття проекту «Бібліотека одного дня». Упродовж літа, в рамках проекту, усі охочі матимуть змогу безкоштовно випозичити книжки з колекції «Бібліотеки…», терміном на 1 день. Про це Львівському порталу повідомила прес—служба Львівської міської ради.

«Ми створили цей проект для  того, щоб урізноманітнити відпочинок в парку: щоб можна було прийти у парк, взяти нову книжку і прочитати її впродовж дня. Ми спеціально підбирали такі книжки, які можна було б прочитати за кілька годин. Якщо читачеві книга сподобалась – він зможе її викупити», – зазначила Марія Салієнко, менеджер Кластера видавничої діяльності та поліграфії.

Бібліотека працюватиме біля кафе «Central Park терасса». В межах кафе книги можна буде випозичати без застави, а якщо читач захоче взяти її з собою, то він має залишити заставу у розмірі повної вартості книги.

Відкриття бібліотеки одного дня буде супроводжуватися літературними читаннями, пікніками з авторами і читаннями книг у парку, котрі розпочнуться з 14 год. Для любителів більш активного відпочинку організатори пропонують приєднатися до Літературного квесту по Львову, який стартуватиме о 12.00 у Парку культури.

З 13 години львівські видавництва будуть проводити гаражний розпродаж своєї продукції за зниженими цінами, а також проведуть пікніки з деякими авторами представлених видань.

У рамках проекту «Бібліотека одного дня» впродовж літа заплановані й інші заходи, наприклад студентська книжкова барахолка, яка дозволить студентам старших курсів львівських ВНЗ поділитися чи продати книги, які їм вже не потрібні для навчання, своїм молодшим колегам.

«Бібліотека одного дня» – це довготривалий проект, який має на меті популяризувати книгочитання та зробити його ще більш доступним, оновити формат цікавого і корисного відпочинку у львівських парках.

У проекті беруть участь видавництва «Світ», «Каменяр», «Видавництво Старого Лева», «Свічадо», «Апріорі» та «Папуга».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *