ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада не наважилася затверджувати план об’єднання територіальних громад Львівщини

|

IMG_0131

Львівська обласна рада врешті розглянула проект Перспективного плану об’єднання територіальних громад Львівщини, однак затверджувати його на пленарному засіданні 2-го червня не наважилася, передає кореспондент Львівського порталу.

Після обговорення проекту депутати вирішили скерувати його на розгляд безпосередньо територіальним громадам, яких чекає таке об’єднання.

Нагадаємо, сьогодні у Львівській області існує 710 територіальних громад. Перспективний план об’єднання передбачає скорочення їх до 140. Згідно з ним, найбільше громад повинно утворитися в результаті добровільного об’єднання  у Дрогобицькому та Яворівському районах – 14 і 13 громад відповідно, а найменше  у Буському та Жидачівському районах – по 3 громади.

Однак запропонований Львівською ОДА проект плану об’єднання громад викликав у депутатів чимало запитань. Зокрема, обласних обранців схвилювало те, що план об’єднань формувався без врахування думки самих територіальних громад.

Відтак депутати запропонували територіальним громадам провести громадські слухання з цього питання та подати протоколи обговорень до 12 червня в облдержадміністрацію та обласну раду.

Повторно розглянути проект Перспективного плану об’єднання депутати облради планують на другому пленарному засіданні ХХХІV сесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *