ОСТАННІ НОВИНИ

Ярослав Дрозд: «Роль туристичних посередників для оформлення віз завершується»

|

Генеральний Консул Польщі у Львові про нові правила оформлення Шенгенських віз:

126

«У країнах Східного партнерства країни Шенгенської зони запроваджують обов’язкову Візову інформаційну систему (ВІС). Відтак із 23 червня у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз. Тому громадяни України, а також Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдови, які бажають в’їхати до ЄС мають, окрім затвердженого переліку документів для отримання шенгенської візи, особисто здати відбитки пальців. Цей процес запроваджено в усіх дипломатичних представництвах країн ЄС та авторизованих візових центрах.

Подати документи на отримання Шенгенських віз за старою процедурою – без збору біометричних даних (відбитків пальців – ред.) можна лише до 19 червня. Від 23 червня прийом візових анкет для отримання Шенгену відбуватиметься винятково із особистим збором біометричних даних від заявника.

Головна мета запровадження системи ВІС – у перешкоджанні шахрайству з документами і торгівлі візами. Фотографії можна змінити, паспорт можна підробити, а відбитки пальців людини є незмінні. І ми маємо це пережити.

Туризм в Україні сьогодні переживає нелегкі економічні часи, і ми знаємо про ситуацію із агресією Росії. Загалом спад організації туристичних груп відчутний впродовж останніх чотирьох років. Кількість туристичних віз для організованих груп (з усього переліку виданих віз – ред.), скоротилась з шести до трьох відсотків. Водночас відчутно зросла кількість людей, які подорожують в туристичних цілях індивідуально. Тож для них нововведення не викличуть ніяких надзвичайних незручностей. Групові виїзди й надалі відбуватимуться, але тепер кожен учасник групи має оформити документи в індивідуальному порядку із відбитками пальців. Роль туристичних посередників для оформлення віз завершується, бо біометричні дані візового заявника не можуть бути зібрані комерційними посередниками. Відтак система акредитації туристичних фірм на цьому вичерпується».

Детальніше читайте тут: Нові правила оформлення Шенгенських віз

Раніше Львівський портал повідомляв про зміни у процесі подання документів на Шенгенську візу із відбитками пальців та відповіді на часті запитання.

Фото: polonews.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *