ОСТАННІ НОВИНИ

Влад Троїцький привезе до Львова прем’єру опери «КОРІОЛАН»

|

Коріолан_1

На сцені Львівської опери 17 червня відбудеться прем’єра вистави «КОРІОЛАН» у постановці Влада Троїцького. Показ опери, яка кілька місяців тому наробила галасу у Києві, проходитиме у рамках Культурного форуму «ДОНКУЛЬТ». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

«КОРІОЛАН» – перша опера, яку за однойменним твором Вільяма Шекспіра поставив відомий український театральний режисер, актор, драматург, продюсер, засновник і керівник театру «ДАХ» Влад Троїцький. Для свого оперного дебюту невтомний режисер-експериментатор Троїцький невипадково обрав трагедію Шекспіра. За його словами, тема цього твору дуже сильно резонує з нашим часом, з подіями в Україні. Навіть більше, каже режисер-постановник, «більш актуального і болісного тексту для постановки у театрі сьогодні знайти складно».

Коріолан_3

«Коріолан» видався мені актуальним до мурашок по шкірі, – зазначає Влад Троїцький. – Це історія про те, наскільки потрібен герой, який повернувся з війни. З героями некомфортно, герої незручні, у мирному житті герої не потрібні… А чому вони не потрібні? З одного боку, герої можуть захищати. А коли спокій? Тоді навіщо вони? Тоді вони руйнують спокій…».

Коріолан_5

В основі трагедії Шекспіра – життєпис давньоримського вождя Гая Марція Коріолана зі змалюванням політичних інтриг та бунту народу проти свого лідера. «І це – такий гадючник, умовно «кулуари Верховної Ради», – інтригує Троїцький.

«Коріолан» Влада Троїцького – це постановка у жанрі нової опери, який популярний зараз у всьому світі.

Коріолан_7

Після київської прем’єри «Коріолана» тодішній міністр культури Євген Нищук передав Владу Троїцькому високу державну нагороду – звання заслуженого діяча мистецтв України.

Початок показу опери «КОРІОЛАН» у Львівській опері – о 19:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *