ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину поділять по-новому?

|

Сьогодні на черговій сесії Львівської обласної ради представили проект Перспективного плану об’єднання територіальних громад Львівщини. Цей проект дає можливість громадам отримувати більшу кількість адміністративних послуг з районних центрів. Про це заявив в.о. першого заступника голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, передає кореспондент Львівського порталу з зали засідань.

Згідно з розробленим планом, на Львівщині зі 710 існуючих місцевих рад сформуються 140 територіальних громад. Фінансування та інші послуги громади отримуватимуть безпосередньо з районних центрів.

«Спочатку ми розробляли проект на 42 териториальні громади, проте під час роботи над проектом ми врахували різні особливості, зокрема географічну особливість, дорожню та прикордонну інфрастуктури тощо. Тому зараз проект налічує вже 140 громад»,- пояснює Ростислав Замлинський.

Згідно з Перспективним планом громади отримають збільшення фінансового ресурсу на суму близько 3 млрд. грн. Окрім цього, новим громадам планують надати додаткові земельні ресурси, що були за межами населених пунктів.

«Найбільше громад планується сформувати у Дрогобицькому та Яворівському районах(14 і 13 громад), найменше – в Бузькому та Жидачівському( по 3 громади). Місцеві громади отримають понад 3 млрд грн, а це в 5,2 разів більше, ніж зараз складають доходи сільських рад»,- каже депутат.

За словами чиновника, об’єднання громад буде відбуватися на виключно на добровільні основі.

“Якщо якісь села не погодяться на об’єднання, то лишаться у тому статусі, в якому вони є. Але це нестиме за собою певні фінансові та соціальні труднощі”, – каже Ростислав Замлинський.

Наразі Перспективний план мають ухвалити депутати Львівської обласної ради, потім проект відправиться на затвердження до Кабміну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *