ОСТАННІ НОВИНИ

Де на сьогодні залишаються гарячі точки Донбасу (мапа)

|

2412Щастя, Станиця Луганська та Трьохізбенка залишаються гарячими точками на передовій. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Львівського порталу.

На Маріупольскому напрямку єдиним місцем бойових дій залишається селище Широкине, де протягом останніх днів спостерігається зменшення збройних провокацій з боку бойовиків. За останню добу режим припинення вогню порушувався в районі лише 4 рази.

На Донецькому напрямку неспокійно було здебільшого в районі Донецького аеропорту, зокрема селищі Піски, Авдіївці та Мар’їнки, а також передмісті Горлівки. Незаконні збройні формування двічі застосували заборонені мирними угодами міномети калібром 120 міліметрів та здійснили два артобстріли з 122-мм вогневих установок біля Пісок. Також бойовики вдалися до провокації поблизу Новотроїцького.

мапа 1 мапа 2Водночас на Луганському напрямку спостерігається активізація бойовиків та ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Щастя, Станиця Луганська та Трьохізбенка залишаються гарячими точками на передовій. Українські прикордонники виявили шістьох озброєнних диверсантів бойовиків, які намагалися проникнути до Трьохізбенки. Завдяки злагодженним діям наших військових, які вчасно відкрили вогонь по противнику, бойовики були змушені відступити за лінію розмежування в напрямку Красного Лиману.

Незаконні збройні формування застосували стрілецьку зброю та крупнокаліберні кулемети під час збройних провокацій проти сил АТО в районі Попасної, Кірове та міста Золоте. Також українські військовослужбовці дали гідну відсіч проросійським бандформуванням під час бойових зіткнень біля села Троїцьке та Лозового.

За інформацією Державної прикордонної служби України, протягом доби зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників у межах Донецької і Луганської областей.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще одного було поранено.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *