ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики влаштували ніч страху для єнакієвських випускників

|

eda0de258cccbfe91ba04868218fabf1143308016140 випускників шкіл окупованого міста Єнакієве Донецької області, напевно, не забудуть свій випускний ніколи, адже були заарештовані місцевими «правоохоронцями» за порушення комендантської години. Батьки дітей виклали кругленьку суму, щоб «відмазати» їх від покарання у вигляді виправних робіт.

Новину повідомляють користувачі соцмереж, передає «Преса України». 

У ніч всіх випускних в місті Єнакієве масові гуляння були заборонені, зважаючи на комендантську годину. Тому багато компаній випускників знімали на ніч квартиру, оренда за яку, до слова, була підвищена в 3 рази саме за цю добу. На зйомних квартирах випускники зібралися вже до восьмої години вечора з наміром в старих добрих традиціях разом зустріти схід сонця.

«До 23:00 почалося саме екстрім-цікаве: на, за різними даними, не менш ніж 10 подібних квартир – раптом навідалися “патрулі”, з претензіями: “галасуєте, сусіди скаржаться”… В цілому, мінімум 40 випускників до опівночі виявилися затриманими: шиють дебош і пияцтво … Всім терміново веліли дзвонити батькам: типу під’їжджайте … такса, за різними даними, коливалася в діапазоні 2000-3000 гривень за кожного затриманого бебика … Альтернатива (зі слів “правоохоронців ДНР” ): протокол і виправні роботи до місяця (або, як мінімум, великий штраф для батьків) + повідомлення по ВНЗ “республіки”… Причому, настійно просять “вирішити питання” до 8 ранку – мовляв, потім дані “в область, в сенсі, в столицю – Донецьк” підуть і вже буде дорожче-складніше», – написав місцевий блогер в соцмережах.

За повідомленням блогера, більшість батьків «вирішили питання» вже станом на сьому ранку наступного дня. Багато хто з них перед тим, як платити данину за свободу чада, намагалися зв’язатися з комендантом міста або задіяти свої зв’язки в міськвиконкомах, але це не призвело ні до яких результатів: комендант був «поза зоною досяжності», а знайомі чиновники сказали, що допомогти нічим не можуть.

При цьому батьки затриманих випускників звернули увагу, що більшість квартир, куди навідалися бойовики, були здані в оренду однією і тією ж особою, і перебували або в центрі міста, або на сел. Ватутіне.

Нагадаємо, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Владислав Голуб пояснив, що порівнюючи випускників з гумусом, він мав на увазі позитивне значення цього слова, а саме «зародки майбутнього».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *