ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві взяли бойовика «ЛНР» із збройного формування «Леший», який готував теракти

|

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві диверсанта, який прибув до міста з метою дестабілізації ситуації у столиці.

Про це пише  Еспресо.TV із посиланням на прес-центр СБУ.

“За завданням російських спецслужб він збирався організувати проплачений представниками колишньої влади  “марш білих хустинок” та здійснити під час його проведення терористичний акт”, – заявили у відомстві.

Також зазначається, що для виконання завдання диверсант заздалегідь прибув до Києва, змінив паспортні дані та для прикриття влаштувався на роботу в одну з адвокатських контор.

“Затриманий готував базу для терористично-диверсійної групи, яка збиралася вирушити до Києва з “ЛНР”. За задумом російських кураторів, терористичний акт під час фейкового “маршу білих хустинок” повинен був дестабілізувати ситуацію у столиці України та спровокувати заворушення. Після здійснення теракту диверсанти планували повернутися на територію тимчасово окуповану бойовиками”, – додали у прес-службі.

Співробітники СБУ встановили особу терориста.

“Затриманий з травня до липня 2014 року очолював “слідчий підрозділ” незаконного збройного формування бойовиків “Леший”, яке діяло у Луганській області. Він безпосередньо допитував та катував українських військовослужбовців та мирних громадян, яких терористи підозрювали у проукраїнських позиціях”, – наголосили в СБУ.

Як повідомлялося, сьогодні також у Дніпропетровську СБУ затримала банду “ЛНР”, яка готувала теракти проти волонтерів та політичних діячів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *