ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Львівщини зривають п’яту хвилю мобілізації

|

На Львівщині під загрозою зриву п’ята хвиля мобілізації, адже ті хто мають бути призвані до лав Збройних сил України масово ухиляються від служби. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Микола Садовський.

Мобілізація шеврон

За словами М. Садовського, п’ята хвиля мобілізації у Львівській області, порівняно з попередніми, відбувається «надто складно». Наразі мобілізовано лише половину від потреби.

«Із усіх виписаних повісток на Львівщині до військових комісаріатів з’явилась лише третина людей. З квітня цього року близько чотири тисячі військовозобов’язаних громадян Львівщини ухиляються від призову», – повідомив комісар.

Також він розповів, що ухильників від мобілізації заносять у списки, які передаються до органів правопорядку.

«По всіх районах складено списки людей, які ухиляються від мобілізації. Усі зібрані дані передаються до органів правопорядку та прокуратури. Рано чи пізно розшукові заходи завершаться, тому краще добровільно з’явитись до своїх комісаріатів. На сьогодні вже більше сотні ухильників розшукано. На порушників складено 361 адміністративний протокол та відкрито 86 кримінальних проваджень», – зауважив полковник Садовський.

Водночас комісар переконаний, що Україна переможе у протистоянні з агресором і без ухильників, але не втрачає надії, що такі люди «отямляться», і виконають свій громадянський обов’язок.

«Певний, що ми переможемо у протистоянні з агресором і без них, але хотілось би разом із ними. Як такі чоловіки житимуть коли настане мир? Коли Україна стане процвітаючою європейською державою і додому повернуться із почестями герої-захисники. Що вони скажуть своїм дітям та онукам, які вивчатимуть новітню історію України та боротьбу з окупантами?», – взиває до свідомості ухильників військовий комісар Львівщини.

«Немає більшого обов’язку сьогодні, як захистити державу та принести мир. Лише після цього можна будувати й розвивати економіку», – наголосив Микола Садовський.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *