ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львівщина відзначатиме День захисту дітей

|

303128

На Львівщині заплановано близько 250 різноманітних заходів до відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Усі райони області підготували концерти, розваги, конкурси, змагання та солодкі частування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами начальника Служби у справах дітей ЛОДАВолодимира Лиса, служба у справах дітей спільно з громадськими організаціями, катехитичною комісією Львівської Архиєпархії УГКЦ, благодійною організацією «Фундація Духовного Відродження» та Центром творчості дітей і юнацтва Галичини проведуть чимало заходів для дітей, в тому числі і дітей-сиріт, дітей учасників АТО та переселенців  й у місті Львові.

Зокрема, 30-31 травня відбудеться Всеукраїнський фестиваль дитячих театрів «Казка в гаю», де дітки майже з усієї України зможуть продемонструвати свої таланти. Фестиваль організовується щорічно та є улюбленим святом малечі. Ідея фестивалю – популяризація української казки.

У неділю, 31 травня, відбудеться завершальний етап проекту «Зі скель на воду», який проводить Львівська міська громадська організація ТСК «Манівці».  В цей день більше 100 дітей зможуть безкоштовно мандрувати на катамаранах річкою Дністер. За день діти подолають близько 20 км від Розвадова до Роздолу. Учасниками сплаву змогли стати діти віком 10-16 років, що отримали сертифікати беручи участь в змагання зі скелелазіння та водного туризму. Цьогоріч до сплавляння запросили також дітей, батьки яких беруть участь в АТО та діти внутрішньо переміщених осіб.

1 червня за ініціативи голови Львівської ОДА Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Петра Колодія в рамках соціального мегапроекту для дітей, батьки яких є учасниками АТО, «Мій тато захищає Україну» малеча зможе переглянути дві циркові вистави у Львівському цирку.

2 червня близько 1 700 дітей зі Львівської області візьмуть участь у прощі до села Прилбичі Яворівського району, де народився і виріс Митрополит Андрей Шептицький.

«2015 рік проголошено роком Андрея Шептицького, тому цю прощу для дітей ми організували саме туди. Звийчайно, ми будемо там молитися за прославу Андрея Шептицького і якомога більше розповідати учасникам прощі про життя та діяння Митрополита. Буде обов’язково молитва дітей за Україну. Очолить прощу Преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук) Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ-розповів голова Катехитичної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Юрій Устяк.

Окрім цього, Центр творчості дітей і юнацтва Галичини підготував власну концертну та розважальну програму для дітей та їхніх батьків упрововж 5, 6, 7 червня.

Фото:forumlviv.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *