ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові майже ніхто не «ведеться» на проросійську пропаганду

|

пропаганда

За результатами дослідження, яке провела у травні цього року соціологічна агенція «Фама» на замовлення, 94 % львів’ян не піддаються проросійським впливам, які циркулюють в українському інформаційному просторі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Львівської міської ради.

Досліджуючи чутливість до пропаганди, усіх опитаних поділили на такі групи: «несамостійні-стійкі», «несамостійні-ті, що піддаються впливу», «самостійні-стійкі» та «самостійні-ті, що піддаються впливу».

У Львові більше є тих, які мислять несамостійно – 59%. Втім, тих, хто думає несамостійно, але не піддається впливу теж не мало – 56%.

Львів’яни більше схильні до обговорення новин політичного та суспільного характеру з ким би то не було – друзі, родичі, колеги, навіть випадкові перехожі потрапляють в їхні інформаційні тенета. 39% опитаних роблять це часто або постійно.

«Ті львівяни, які стійкі до проросійської пропаганди, тримають свою думку при собі, не особливо активно її обговорюють. У Львові – активне обговорення новин на рівні 40% випадків», – зазначила кандидат соціологічних наук, директор соціологічної агенції «Фама» Мар’яна Малачівська-Данчак.

Третина опитаних у Львові (30%) стверджують, що ніколи не перевіряють правдивість тверджень, які вони отримали з певного новинного джерела, що свідчить про достатньо високий рівень некритичного мислення.

Найчастіше львів’яни перевіряють новини на політичні, економічні теми, питання, пов’язані з АТО, та місцеві новини.

Частка осіб, яким притаманна “сліпа віра” у повідомлення медіа-ресурсів – 13%. А частка тих осіб, які скептично сприймають будь-яку інформацію, незалежно від джерела подачі –  2%.

Фото: intvua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *