ОСТАННІ НОВИНИ

Львів є серцем Європи - Бернар-Анрі Леві у Львівській Опері

|

леві

Вчора, 28 травня, у Львівському академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької у рамках Львівського медіафоруму 2015 відомий французький політичний журналіст Бернар-Анрі Леві презентував моновиставу «Готель Європа». У п’єсі Леві неодноразово посилається до подій на Майдані, інформує кореспондент Львівського порталу.

П’єса «Готель Європа» була написана до 100-річчя з моменту вбивства ерцгерцога Фердинанда у Сараєво, що стало поштовхом до Першої світової війни. Торік у червні ця подія відзначалась з великою пишнотою на території ЄС як один з найважливіших моментів для творення Європи.

Події Майдану, про які кричить зі сцени Леві, стають у п’єсі новим диханням для Європейського Союзу, який починає занепадати. Для героя Україна – та держава, бойове поле, де вирішиться доля усієї Європи.

«Невже ці всі антиінтернаціоналісти не можуть збагнути, що сьогодні Київ –це всесвітня столиця болю? Ми маємо говорити: «Je suis ukrainienne», – йдеться в одній з реплік героя.

На сцені, окрім Бернара-Анрі Леві не було нікого, стояла лише ванна, в яку він час від часу посилав купатися сучасних європейських діячів, ліжко та стіл. За спиною у героя – екран, на якому показували фото з подій на Майдані, у Сараєво, особистого архіву журналіста.

Уся вистава тривала півтори години, і на завершення відомий француз побажав українцям вставати та підіймати Європу.

«Я дуже вдячний вам, що ви мене слухали і взагалі вдячний Львову, який живе і б’ється, як трепетне серце Європи»-  сказав Леві.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *