ОСТАННІ НОВИНИ

Держприкордонслужба перекрила основні напрямки організованої контрабандної діяльності

|

Підрозділи Держприкордонслужби ведуть активну боротьбу із злочинністю на державному кордоні. Один з проявів протиправної діяльності – це незаконне переміщення вантажів та товарів через державний рубіж. З метою подолання цього явища, яке завдає значних збитків державі, оперативно-розшукові підрозділи прикордонного відомства провели комплекс заходів щодо боротьби з контрабандою діяльністю, що дозволило, з початку поточного  року викрити значну кількість протиправних схем та перекрити основні напрямки організованої контрабандної діяльності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Зокрема, завдяки злагодженим діям правоохоронців сьогодні практично припинено транзит сигарет з Білорусі на адресу неіснуючих фірм у невизнаному Придністров’ї. Якщо раніше у середньому транзитні перевезення тютюнових виробів з Республіки Білорусь до так званої ПМР складали до 30 вантажних автомобілів на місяць, то сьогодні практично всі спроби зловмисників увінчуються невдачами. Крім того, припинено спроби незаконного ввезення комп’ютерної техніки та кондитерських виробів за сприяння корумпованих посадовців контрольних служб. За  даними фактами було поінформовано органи прокуратури, фіскальної служби та розпочато кримінальні провадження.

Також під посиленим контролем прикордонників перебуває протидія незаконному вивозу з України бурштину. Так, для прикладу, лише цього року прикордонники, за оперативною інформацією, попередили 24 спроби вивезення «сонячного каміння» загальною вагою майже 366 кг. Якщо раніше прикордонники виявляли факти вивезення дорогоцінного каміння до країн Європейського Союзу переважно через західний кордон, то протягом цього року такі спроби прикордонники викривали практично на всіх ділянках кордону. Також щоденно охоронці кордону виявляють та попереджують спроби зловмисників перемістити й багато інших контрабандних товарів, таких як сигарети, алкоголь та інші. Для реалізації своїх злочинних схем  вони використовують як сухопутні, так і морські ділянки.

Так, з початку року прикордонники спільно з іншими контрольними службами виявили та припинили ряд злочинних схем в морських та річкових портах. Як уже повідомлялося, нещодавно співробітники прикордонного відомства та СБУ викрили канал незаконного ввезення з використанням суден на Дунаї  високоякісного пального під видом вторинних продуктів нафтопереробки.  У Ренійському порту було затримано російське судно, яке перевозило 28 залізничних цистерн  з понад 1600 тоннами платформату (присадки для нафти), який зловмисники намагались ввезти з ухиленням від сплати податків. Крім того організатори злочинних схем намагаються використати Миколаївські порти для фальшивого транзиту сигарет з Білорусі в Туреччину, реально завертаючи їх в Україну. З початку року прикордонники не допустили незаконного ввезення на територію України понад 400 тонн таких тютюнових виробів.

Фото: прес-служби Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *