ОСТАННІ НОВИНИ

Які зміни для пасажирів підготувала Укрзалізниця

Олена ЖОЛКЕВСЬКА. Львівський портал

|

потягЗ 29 травня Укрзалізниця перевозитиме пасажирів та вантаж за новими правилами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Укрзалізниці.

Для покращення обслуговування клієнтів і розширення переліку послуг Укрзалізниця перевозитиме пасажирів, вантаж і пошту за новими правилами. Для перевезення дітей у внутрішньому сполученні більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження.

Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони і надалі сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також усіх вагонах регіональних поїздів. При проїзді у вагонах вищої категорії – СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) для студентів встановлена  повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє.

При груповому перевезенні за необхідності можна один раз здійснити заміну в списку, але не пізніше ніж за одну добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи має написати заяву в пункті оформлення проїзних документів.

Перелік документів, які потрібно придавити при посадці у поїзд, розширено.  Військовослужбовцям відтепер достатньо пред’явити військовий квиток.

Людині, яка направляється додому після відбування покарання, треба при посадці в поїзд показати відповідну довідку з місця позбавлення волі.

Оформити пільговий чи безплатний проїзного документа в обмін на талони, в разі відсутності прямого поїзда до станції призначення,  можна лише з однією пересадкою, а раніше кількість пересадок не враховувалась.

Відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів, раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.

Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.

Довідка

Зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України набудуть чинності 29 травня  відповідно до наказу Міністерства інфраструктури № 145 від 20 квітня цього року.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *