ОСТАННІ НОВИНИ

У Новояворівську буде свій центр послуг з гемодіалізу

|

У вівторок, 2 червня, у місті Новояворівськ на Львівщині відкриють відділення амбулаторного хронічного гемодіалізу №3 на базі центральної районної лікарні №1. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У відремонтованому відділенні працюватимуть фахівці, які попередньо пройшли відповідні навчання з надання замісної терапії хворим на ниркову недостатність. У відділенні встановили новітнє обладнання для гемодіалізу німецької фірми B.Brau Avitum.

«Відкриття цього відділення дозволить пацієнтам, що потребують гемодіалізу, обирати відповідну послугу за місцем проживання та за якістю надання замісної терапії, – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний. -Таких хворих із нирковою недостатністю у Яворівському та Мостиському районах налічується 24 особи. Ці люди змушені були тричі на тиждень долати 70 км до Львова, щоби підключатися до апарату “штучна нирка” у відділенні хронічного гемодіалізу у Львівській обласній клінічній лікарні (ЛОКЛ). Тепер вони зможуть якісно обслуговуватися у Новояворівську”.

Жителі Яворівського району неодноразово зверталися з проханням про якнайшвидше відкриття відділення хронічного гемодіалізу у їхньому районі.

Нагадаємо, що філії для надання послуг з гемодіалізу вже працюють у Червонограді, де обслуговується 31 пацієнт, і Дрогобичі – 45 пацієнтів. Загалом на обліку у відділенні хронічного гемодіалізу ЛОКЛ перебуває 231 пацієнт, який отримує програмний гемодіаліз, 47 – перитонеальний діаліз та 102 – із трансплантованою ниркою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *