ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських парках облаштують території для вигулу собак

|

прибрати за собакою

У Львівських парках планують забезпечити спеціальні території для вигулу та дресирування собак. Перші такі майданчики облаштують у Парку культури та парку імені Івана Франка. Про це на прес-конференції львівських зоозахисників повідомив директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

Як відомо, у львівських парках ситуація з вигулом собак є майже критичною, адже люди не прибирають за тваринками, не завжди вдягають їм намордники та полюбляють спускати чотирилапих з повідка, аби ті побігали поміж діток. За словами Олега Мацеха, цю проблему можна вирішити, якщо облаштувати по місту спеціальні майданчики для вигулу собак.

«Всі ми бачимо, як собаки гуляють в парках, і  загроза в цьому дійсно є, бо собак спускають з повідка, і немає жодної відповідальності для власників. Ще одна проблема –  це велика кількість екскрементів, бо у Львові лише одиниці прибирають за своїми собаками. Ми взяли на себе ініціативу, і скоро буде кілька парків, де можна буде вигуляти песиків. У Парку культури уже  виділено конкретне місце, де почнеться збір коштів на облаштування території. Там буде створюватись майданчик для вигулу собак, а в парку Франка проведемо акцію під гаслом «Розмінуй своє місто». Надалі хочемо поставити у парках бокси з мішечками і почати працювати з власниками, аби ті почали прибирати за своїми улюбленцями», – каже посадовець.

За словами директора ЛКП «Лев», якщо львів’яни зрозуміють і приймуть концепцію майданчика для вигулу собак в Парку культури, то такі території облаштують по всьому місту.

Нагадаємо, що у Львові затвердили програму чисельності безпритульних тварин.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *