ОСТАННІ НОВИНИ

Російський художник відкрив у Львові виставку протестних плакатів «PAPERDAEMON»

|

Антон Мирзин –  графік з Пєрьмі (Росія), який не може повернуся на батьківщину через політичні репресії. Наразі він очікує політичного притулку у Києві, де створює нові плакати. Сьогодні у Львові відкриється  експозиція частини його творчого доробку, через який митець був змушений покинути свою країну. Про це Львівському порталу повідомили організатори виставки.

unnamed (3)

Тридцять плакатів розмістилися на стінах тераси пабу L`UFT, що на вулиці Коперника, 17. Тематика творів – антиімперська, проукраїнська та революційна, створена на основі естетики пропаганди тоталітарних режимів.

Автор у своєму слові до виставки зазначає: «Мені дуже приємно усвідомлювати те, що мені ніколи не буде соромно за тих, хто позитивно оцінює мої роботи. І не тому що “хвала не отрута”, а тому, що ці люди вчинили правильний вибір у своєму житті. В даному випадку, під критерієм “правильності” я розумію прагнення до свободи і волі від всіляких нав’язуваних кліше, установок, штампів та ідеологій – як окремої людини, так і цілого суспільства, в даному випадку – українського суспільства, що прагне стати відокремленою політичною нацією».

unnamed (1)

Організатори виставки також зазначають, що по закінченні експозиції плакати можна буде придбати, а виручені кошти підуть на лікування українських військових.

Виставка триватиме до кінця червня.

unnamed (2)

Довідка:

Антон Мирзін – художник з Пермі, створив серію плакатів на підтримку України та проти російської окупації. Серед художньої та інтернет-спільноти Антон відомий під ніком Paperdaemon Chaognostic. У своїй творчості автор однозначно підтримує українські визвольні змагання, і засуджує російську військову агресію на українські терени, путінізм та комунізм. Його діяльність привернула увагу багатьох прихильників кремлівського режиму та “ватників”. За ним почали слідкувати, і нещодавно його сторінку спробували зламати та почали збирати на нього компромат, для здачі в ФСБ. Наразі вимушений перебувати поза межами Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *