ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські комунальники оголосили війну кліщам

|

22722-0

Для підсилення ефекту у боротьбі з кліщами львівське комунальне підприємство «Зелений Львів» має намір провести у міських парках акарацидну обробку препаратом ципертрин. Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради, насамперед це стосується парків, де зафіксовано найбільше випадків укусів кліщів.

Для цього «Зелений Львів» має намір укласти угоду з державною установою «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» щодо акарацидної обробки таких парків. За даними прес-служби ЛМР, це будуть: Парк ім. Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянка, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок».

Територія, що підлягає обробленню, загалом охопить 3676 кв м., і вартість таких робіт становитиме близько 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що з 18 березня до 20 травня в лікувально-профілактичні заклади Львова за медичною допомогою звернулося 150 мешканців міста, 89 з яких отримали укуси на території Львова. Порівняно з минулим роком, це на 40 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Водночас захворювань на кліщовий енцефаліт на території міста протягом останніх років не зафіксовано взагалі.

Довідка

Найкращий засіб від укусів кліщів – це одяг, який надійно закриває тіло людини. У цьому випадку шорти для походу в ліс суворо протипоказані. Для цих цілей найкраще використовувати довгі штани з гумками внизу. Верхній одяг також має бути з довгими рукавами з гумками. Намагайтеся одягатись в одяг світлих тонів (найкраще – білий) – на ньому найлегше помітити кліща. Із взуття обирайте чоботи або черевики, куди можна закласти штани. На голову одягайте кепку або хустку.

Наявність захисного одягу зовсім не означає, що ви можете більше не турбуватися про кліщів. Оглядайте тіло кожні 15-30 хвилин, особливо такі місця як шия, пахви, пах і вушні раковини. Найчастіше саме на цих ділянках тіла паразитують кліщі, тому що шкіра там тонка і ніжна, що спрощує паразитам роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *