ОСТАННІ НОВИНИ

Із 1 червня скасовано VIP-пенсії чиновників

|

Відповідно до Закону України з 1 червня 2015 року припиняють призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

69

За словами міністра соціальної політики України Павла Розенка, припинення виплати спец пенсій чиновникам стартує з 1 червня, без зволікань.

«Затягнути зі скасуванням спецпенсій ні в кого не вийде. Це принципова позиція моя, як міністра соціальної політики, і уряду в цілому», – сказав він.

Розенко нагадав, що Закон України, прийнятий Верховною Радою у березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

«Ми виконали норму Закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не ухвалив . Тому з 1 червня 2015 року Пенсійний фонд України припиняє призначати пенсії за спеціальними законами. З  червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», як усім звичайним людям», –наголосив Міністр, зауваживши, що ця норма не стосується науковців та військовослужбовців.

Міністр також обіцяє, що компромісів щодо подальшого існування ганебної системи VIP -пенсій не буде.

Коментарі

  1. Припиняють призначати , а тим кому уже призначені спецпенсії не відміняють , за те зменшили бідним працюючим пенсіонерам . Реформи по українські тільки за рахунок бідних .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *