ОСТАННІ НОВИНИ

Як карають за самовільне встановлення газового котла  

|

настенные-газовые-котлы

Газовики застерігають власників приватних будинків від самостійної модернізації системи газопостачання. Котли, встановлені без погодження з відповідними службами, вважаються самовільно встановленими і підлягають відімкненню від газопостачання, інформує кореспондент Львівського порталу.

Начальник Пустомитівського управління з експлуатації газового господарства ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович пояснив, що газовики без належно оформлених документів та без участі у процесі встановлення котла фахівців, які мають право проводити газомонтажні роботи, не можуть дозволити експлуатацію такого приладу.

«Нерідко в селах міняють пічки на сучасніше газове обладнання – котли. Але чомусь люди вважають, що можуть робити це самостійно, без зміни документації і без залучення фахівців. А такі прилади вважаються встановленими самовільно і ми не можемо офіційно дозволити їх використовувати», – наголосив Ю.Войсович.

Працівник «Львівгазу» розповів, що у випадку виявлення самовільно встановленого котла, газова служба змушена опломбувати його і відключити від газопостачання. «За таких умов ми вже не можемо застосовувати і пільгову ціну в розмірі 3,6 грн/м.куб, а застосовуємо ціну 7,188 грн/м.куб», – сказав Ю.Войсович.

Відтак представник «Львівгазу» закликав абонентів у Львівській області не легковажити цим питанням і узаконити свої газові прилади. Щоправда, він не уточнив, яку суму доведеться викласти споживачу за те, щоб все зробити згідно з правилами.

За словами Юрія Войсовича, лишень виготовлення проектно-кошторисної документації коштує близько 1,5 тисячі гривень. А от вартість газомонтажних робіт у кожному випадку вираховується індивідуально. Нерідко такі роботи можуть коштувати більше, аніж сам котел, що, зрештою, і спонукає українців приймати рішення про встановлення приладу самостійно.

Нагадаємо, в Україні діє програма безкоштовного забезпечення приладами обліку споживання природнього газу. Згідно з нею, до 2018-го року газові лічильники мають бути у кожного абонента.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *