ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка розповів, в якому випадку націоналізують ЛАЗ

|

Керівництво Львівського автобусного заводу зобов’язане представити підписані контракти на виробництво понад 400 автобусів до кінця травня. В іншому випадку буде ініційовано процес повернення підприємства у державну власність. Про це розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає Гал-інфо. 

“Ми живемо обіцянками керівництва автобусного заводу про підписання угоди з Єгиптом та однією з східноєвропейських держав. Ми домовились, що до кінця травня керівництво автобусного заводу повинно представити підписані угоди, а не просто декларацію про те, що вони перемогли в тендері”, – розповів Олег Синютка.

За його словами, керівництво підприємства зазначає, що вони перемогли в тендері на виготовлення 400 автобусів для Єгипту. Також не менш масштабний контракт планують підписати з однією з східноєвропейських держав. В останньому випадку йдеться про виготовлення тролейбусів.

“Якщо вони не представлять підписаних контрактів, то треба буде пришвидшити процес повернення підприємства у державну власність. Мова йде про те, щоб знайти для Львівського автобусного заводу ефективного керівника, котрий зможе відновити роботу підприємства”, – розповів Олег Синютка.

Нагадаємо, 15 жовтня 2001 року Фонд держмайна провів приватизацію ВАТ “Львівський автобусний завод”, при якій було продано 70,41% пакета акцій українсько-російському спільному науково-виробничому підприємств ТзОВ “Сіл-Авто”.

Після цього виробництво занепало і виникли борги із зарплати, скорочено штат працівників, підприємство майже доведено до банкрутства, а майно розпродують і використовують не за призначенням.

20 січня 2015 депутати Львівської облради під час засідання сесії звернулися до Президента, Кабміну, Генпрокуратури та Фонду державного майна щодо повернення Львівського автобусного заводу в державну власність. “За” таке питання проголосувало 79 депутатів.

Втім, процес повернення у державну власність стратегічного для Львівщини підприємства, який мав б врятувати його від знищення, так і не був розпочатий. Комплекс будівель та споруд за адресою вул. Стрийська,45 у Львові виставили на торги. В повідомленні на сайті СЕТАМ (ред. Система електронних торгів арештованим майном) йдеться про комплекс будівель та споруд загальною площею 19 828,1 кв.м. Стартова ціна – 29 742 150 гривень.

На продаж виставлені споруду ливарного цеху, бетонно-розчинний вузол, сантехнічний цех, ремонтно-механічний цех, компресорну, заготівельну дільницю, механообробний цех, деревообробний цех, що належать на праві власності ТзОВ “Львівські автобусні заводи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *