ОСТАННІ НОВИНИ

Міліціонери на городі ріжуть маковиння

|

На Львівщині розпочались всеукраїнські оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

74

Метою заходів, які проводять працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, є протидія незаконному обігу наркотичних та психотропних речовин, виявлення та знищення незаконних посівів маку  та перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг.

Операція «Мак» триватиме до кінця вересня. Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах і в інших місцях, оскільки це тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Згідно законодавства, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена адміністративна відповідальність.

Як розповів начальник Управління БНОН ГУМВС України у Львівській області Володимир Білоус, під час проведення таких заходів у минулому році правоохоронці здійснили 9264 перевірки можливих місць вирощування нарковмісних культур. Мова йде про присадибні ділянки та сільгосппідприємства. В результаті виявлено 158 фактів незаконних посівів маку.

«Інколи мешканці байдуже ставляться до попередження правоохоронців, намагаються приховати свою діяльність від чужого ока, вирощуючи нарковмісні рослини у віддалених куточках, тому особливий акцент ми робитимемо на огляд полів у сільській місцевості», – зазначив Білоус.

Працівники міліції закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі їм насадження наркотичних рослин. У разі виявлення подібних «плантацій» на території Львівської області, правоохоронці просять повідомляти за телефонами (032) 258-60-01 у чергову частину Головного управління міліції, 258-67-04, 258-61-17-Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків або 102. Конфіденційність гарантується.

Фото: kremenchug.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *