ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники перекрили дорогу Львів – Ковель

|

Сьогодні, 22 травня, на Волині сотні гірників державної шахти №10 «Нововолинська» знову перекрили дорогу «Р-15» Львів-Ковель, що з’єднує Львівську та Волинську області, на знак протесту проти багатомісячної невиплати зарплатні колективу підприємства та підрядних організацій. Про це інформує Zaxid.net.82

«Нам вже остогидли «золоті обіцянки» Міненерговугілля, яке звалює вину на міністра фінансів пані Яресько, ми без зарплатні із січня 2015 року і так цього не залишимо», – заявив голова профспілкової організації Шахти №10 (м.Нововолинськ) Василь Прадід, йдеться в повідомленні його прес-служби.

За його словами, до шахтарів, які вийшли на акцію протесту, приєдналися також працівники підрядної організації з Червонограда, що будує шахту. Вони також не отримують зарплатні.

«Ми зустрічалися з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком після акцій протесту на початку місяця, де нас запевнили, що з 20 травня почнуть поступати кошти, але все марно. Будемо стояти, доки на наші картки не поступлять заборговані кошти», – обурений лідер профспілки.

У Міненерговугілля затримку з виплатою заборгованості шахтарям Волині пояснюють неузгодженістю дій з Міністерством фінансів.

У повідомленні зазначено, що 20 травня компанія ДТЕК перерахувала на рахунок ДП «Вугілля України» 50 млн грн за відвантажене вугілля. За повідомленням компанії, з грудня 2014-го по травень 2015-го на рахунки держпідприємства від ДТЕК надійшло 500 млн грн, зокрема і для покриття заборгованості по зарплатах львівсько-волинських шахтарів. Однак грошей гірники так і не отримали.

Зазначимо, що робітники волинських шахт неодноразово перекривали траси, вимагаючи виплати заборгованих коштів. Останній раз – 7 травня. В акціях протесту, окрім гірників шахти №10 «Нововолинська», брали участь також представники інших шахт ДП «Волиньвугілля»: шахти «Бужанська», шахти №9 «Нововолинська», шахти №1 «Нововолинська».

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 22 травня, шахтарям Львівщини перерахували 42 мільйони гривень на погашення боргів із зарплати.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *