ОСТАННІ НОВИНИ

Загони бойовиків діють за принципом «випаленої землі» (мапа)

|

Град-МОУБойовики демонструють дедалі більшу агресивність – за інформацією Спільного центру з координації та контролю, у ніч з 18 на 19 травня сел. Піски були однією з найгарячіших точок конфлікту – обстріли з боку незаконних збройних формувань вдалося припинити лише близько першої години ночі. Загони бойовиків діють за принципом «випаленої землі» і застосували по житловому кварталу запалювальні боєприпаси – ймовірно, що це були фосфорні бомби. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Львівського порталу.

1121На фото зображений будинок, пожежа в якому тривала не менше 12 годин. Наразі факти використання забороненого озброєння з боку НЗФ перевіряються фахівцями. Нагадаємо, що фосфорна зброя заборонена за Протоколом III до Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї.

1217На Маріупольському напрямку знову загострилися бої в Широкиному. Окрім перестрілок зі стрілецької зброї, у цьому н.п. працюють ворожі снайпери.

Також НЗФ ведуть вогонь зі 122-мм гармат та танків, які ховаються у окупованому с. Саханка.

На Донецькому напрямку бойові дії не вщухають на широкій ділянці фронту від Красногорівки до Світлодарська. Противник активно застосовує важке озброєння – танки, БМП, 122-мм гармати, 120-мм міномети. Незважаючи на те, що, як і раніше, епіцентром протистояння залишаються передмістя Донецька та Горлівки, географія бойових дій розширюється: бойовики безуспішно намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні на інших рубежах.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь з гранатометів по наших позиціях в районі Попасної та Золотого. Дещо загрозливіша ситуація у Щасті, де противник застосував 122-мм гармати, а також зафіксоване ведення снайперського вогню НЗФ по наших позиціях.

111 2222

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *