Яку суму грошей Європа подарує Україні й що дасть в кредит

|

Європейський союз готує угоду з Україною, Молдовою і Грузією про надання їм 200 млн євро безповоротної допомоги, ще 2 млрд євро надійдуть у вигляді кредитів для малого і середнього бізнесу

Про це повідомив на прес-конференції в Ризі комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Йоганес Ган, передає Еспресо.TV із посиланням на “Європейську правду”.

Джерела видання уточнюють, що з цієї суми Україні нададуть 1,5 млрд євро і 150 млн євро відповідно.

Комісар не став офіційно підтверджувати цей розподіл, зазначивши, що надасть деталі після підписання відповідної угоди. Церемонія має відбутися в п’ятницю вранці, перед початком саміту “Східного партнерства”.

“В четвер я зможу офіційно оголосити, що ми надамо 200 млн євро грантів, які розблокують додатково більше ніж 2 млрд євро інвестицій для трьох країн, ЗСТ, що підписали ЗВТ (Угоду про асоціацію). Переважно допомога буде йти через європейські фінансові інституції”, – повідомив він.

За словами Гана, гроші мають бути направлені на ефективне виконання торгівельної угоди з ЄС.

За даними джерел, двомільярдне фінансування надійде через ЄБРР і ЄІБ, а часткова безповоротна допомога з бюджету ЄС є вимогою банків для того, щоби вони надали повну суму.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *