ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили програму регулювання чисельності безпритульних тварин

|

sobaka_rudaНа пленарному засіданні сесії міськради прийняли ухвалу Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові. Відповідне рішення підтримало 68 депутатів, інформує прес-служба ЛМР.

Дія Програми передбачається протягом 2015–2020 років на території міста. Як зазначено в ухвалі, її реалізація повинна здійснюватись виключно гуманними методами, що виключають жорстоке поводження з тваринами. Відтак, евтаназію тварин можна застосовувати лише у двох випадках: за наявності письмового висновку ветеринарного лікаря у разі невиліковної хвороби тварини або ж порушень у поведінці тварини, які є незворотними і не підлягають змінам, та встановлені виключно ветеринарним лікарем.

«У результаті вивчення практичного досвіду європейських країн і інших міст України у цій сфері слід зробити висновок, що найбільш ефективним і науково підтвердженим методом зменшення чисельності безпритульних тварин є метод біостерилізації. За цим методом безпритульні тварини після відлову не знищуються, а доставляються до притулку, де тварини стерилізуються, отримують щеплення від сказу, обробляються від паразитів та відпускаються на колишнє місце мешкання. Окрім цього, стерилізовані тварини, які повертаються до попереднього місця перебування, мають бути візуально ідентифіковані», – йдеться в тексті ухвали.

Для досягнення мети Програми передбачається виконання таких завдань:

  1. Виконання заходів з відлову, стерилізації, щеплення, профілактичних обробок безпритульних тварин.
  2. Здійснення будівництва муніципального притулку для безпритульних тварин на вул. Т. Шевченка, 366-а у м. Львові.
  3. Збільшення кількості міні-притулків для безпритульних тварин, підтримання функціонування існуючих притулків.
  4. Розробка та впровадження системи обліку, реєстрації та ідентифікації безпритульних тварин.
  5. Розробка і впровадження системи інформаційно-просвітницьких заходів щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами, прилаштування безпритульних тварин, пропагування стерилізації домашніх тварин тощо.
  6. Створення громадської ради при ЛКП «ЛЕВ».

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *