ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Україна офіційно припинила усю військову співпрацю з Росією

|

Верховна Рада України на засіданні в четвер розірвала п’ять абсурдних угод між урядами України і Росії, що стосуються військової співпраці між державами, інформує «Інтерфакс-Україна».

7

Верховна Рада розірвала угоду між урядами України і РФ про співпрацю у військовій галузі, яку  держави узаконили 25 листопада 1995 року в Сочі. Верховна Рада ратифікувала цей договір  10 січня 2002 року.

Ця угода передбачала співпрацю України і РФ у військовій галузі, координацію зусиль і взаємодії для розвитку збройних сил двох країн на основі окремих угод за конкретними напрямками.

Згідно з документом, сторони мали би  сприяти розвитку систем зв’язку і автоматизованих систем управління, сповіщення і комунікацій.

Крім того, угода передбачала взаємообмін  технічною і ремонтною документацією на озброєння і військову техніку та співпрацю у сфері міждержавних військових перевезень.

Військова домовленість між Україною та Росією також передбачала, що сторони забезпечували військові частини своїх збройних сил телеграфним, фельд’єгерським і поштовим зв’язком у відповідних мережах збройних сил, а також через заклади такого зв’язку відповідних відомств України і Росії.

Український парламент сьогодні також денонсував угоду між урядами України і Росії про транзит територією України російських військових формувань, які тимчасово перебувають на території Молдови. Ця угода була підписана 25 листопада 1995 р.

Нагадаємо, зо Російська Федерація порушила усі домовленості і угоди про військову співпрацю з Україною, коли незаконно ввела свої війська на півострів Крим та анексувала його.

Фото: ФБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *