ОСТАННІ НОВИНИ

Офісним співробітникам подобається «неофісна» робота

|

Троє із чотирьох офісних співробітників полюбляють працювати руками. «Білі комірці» можуть похвалитися цілим набором навичок, які дозволили би їм мати додаткове джерело надходжень, а за необхідності змінити офісну роботу на ручну працю. Такі дані Львівському порталу повідомили у Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна.

4

Офісна робота, незважаючи на відсутність фізичних навантажень, забирає чимало сил і часу. Сидіння за комп’ютером і розмови по телефону неабияк виснажують «білих комірців». Особливо важко знаходитися у стінах офісу й налаштуватися на робочий лад, коли на вулиці весна, а за вікном гарна погода. Тож не дивно, що більшість офісних співробітників мріють бодай на час облишити звіти й бази даних і зайнятися ручною працею. За даними опитування, троє із чотирьох «білих комірців» зізналися, що їм подобається працювати руками. А двоє із п’яти хотіли би змінити офісне крісло на роботу в полі.

Як показало опитування, українці володіють цілим набором навичок, які дозволили би їм отримати додаткове джерело надходжень, або й взагалі відмовитися від офісної роботи. Навіть більше – висококваліфікована ручна праця тепер оплачується не гірше, ніж робота «білих комірців», а попит на робочі руки досить високий.

Схильність до того чи іншого виду діяльності визначається гендерною належністю. Сильній статі подобається займатися традиційно чоловічою роботою. Майже кожен другий чоловік може виконувати ремонтні роботи, кожен третій – лагодити електротехніку, а кожен четвертий – працювати на городі. Цікаво, що п’ята частина опитаних чоловіків уміє смачно готувати, зокрема складні й екзотичні страви.

Жінки володіють навичками, яким найчастіше навчають дівчаток. Трохи менше половини жінок на дозвіллі шиють, вишивають або плетуть. Також прекрасна половина любить готувати, пекти торти, вирощувати квіти й займатися садівництвом. Проте є невеликий відсоток жінок, які можуть робити ремонт або лагодити зламані електроприлади. Проводити час на дачі й працювати на грядках чоловікам і жінкам подобається приблизно однаковою мірою. І лише кожен четвертий-п’ятий офісний співробітник не займається жодною ручною працею, крім звичної хатньої роботи.

3

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в квітні 2015 року. В опитуванні взяли участь 6969 респондентів, 48% чоловіків і 52% жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *