ОСТАННІ НОВИНИ

Російсько-терористичні війська різко активізувалися – Тимчук

|

Дмитро Тимчук

Минула доба продемонструвала різку активізацію російсько-терористичних військ на Донбасі. Зросла кількість вогневих ударів по позиціях сил АТО, також незаконні збройні формування навіть зробили кілька невдалих спроб прорвати оборону українських військ. Про це сьогодні, 20 травня, повідомив народний депутат, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За його даними, російські війська і терористи вели вогонь з артилерійських систем калібру 152 і 122 мм, 82-мм і 120-мм мінометів. Застосовували також озброєння танків, бронетехніки, всі види і типи, як легкого, так і важкого піхотного озброєння. Крім позицій сил АТО, терористи вели прицільний вогонь по населених пунктах.

«Загострюється ситуація на Артемівському напрямку, на фланги якого раніше були перекинуті свіжі підрозділи бойовиків. Протягом минулої доби терористи обстріляли українські позиції в районі Широкої Балки, Луганського, Золотого, Катеринівки і Світлодарська», – розповів Д.Тимчук.

За даними експерта, загострилася ситуація в районі між н.п. Попасна і Горіхове. «Масованим мінометним і артилерійським обстрілам піддалися позиції українських військ та їх опорні пункти фактично по всій протяжності цієї ділянки, включаючи місто Попасна та селище Катеринівка. В ході тривалої перестрілки з підрозділом сил АТО, терористи з бандформування «Привид» зробили невдалу спробу оточити опорний пункт. Українські війська своєчасно виявили та припинили висунення піхотних груп НВФ», – розповів Д.Тимчук.

Військовий експерт також повідомляє, що російсько-терористичні війська активізувалися в районі Гранітного, Новогригорівки та Старогнатівки. Позиції українських військ неодноразово були обстріляні з 82-х і 120-ти міліметрових мінометів, а також ЗУ-23-2. У районі Трьохізбенки і Сокільників 4 БМП-2 обстріляли зі штатного озброєння один з опорних пунктів сил АТО.

Обстріли і бої також зафіксовані в районі Авдіївки, Красногорівки, Пісок і Мар’їнки. Відразу на декількох ділянках було відзначено різке нарощування противником снайперського вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *