ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують до участі у літературному фотоконкурсі

|

фотоконкурсЦього року Львів знову змагатиметься за титул «Міста літератури» в програмі творчих міст ЮНЕСКО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Якщо Львів долучиться до Мережі креативних міст, то це  сприятиме соціальному, культурному та економічному його розвитку. Також місто зможе розраховувати на активну міжнародну співпрацю. Сьогодні титул «Місто літератури» ЮНЕСКО вже вибороли Единбург, Мельбурн, Айова, Дублін, Рейк’явік, Норвіч, Краків, Дунедін, Прага, Гайдельберг і Гранада.

«Цього року у зв’язку з тим, що вимоги на подання «Місто літератури» були змінені, однією з умов подання є долучення до аплікації фотографій, що символізують наше місто як місто книги, місто літератури, і тому представники робочої групи вирішили, що цього року ми запрошуємо усіх львів’ян до того, щоб вони, власне, зобразили наше місто як місто літератури. Варто наголосити на тому, що фотографії мають демонструвати Львів як місто літератури. Декілька рекомендацій для фото: варто зображати впізнавані місця та акції у Львові, які пов’язані з літературою і читанням. Фото має саме по собі бути візитівкою міста як літературного простору, що надихає на творення та читання», – розповідає Богдана Брилинська, в. о. керівника відділу маркетингу та культурних індустрій.

У робочій групі з підготовки аплікації на титул ЮНЕСКО «Львів – місто літератури» зібрались ініціативні громадяни міста, представники громадських організації, міської влади, представники ЗМІ, бізнесу та освіти.

Команда проекту надає можливість кожному мешканцю міста долучитися до створення образу нашого міста як міста літератури Саме тому оголошується конкурс фотографії, що розкривала б одну зі сторінок літературного духу Львова:

Львів надихає … книгодрукарів

Львів надихає … літературну творчість

Львів надихає … перекладачів

Львів надихає… молоду поезію

Львів надихає … сучасну драматургію

Львів надихає … гуманітарну освіту

Львів надихає … літературні фестивалі та форуми

Львів надихає … дітей до читання

Львів надихає … культурну синергію

Львів надихає … Україну!

Для участі необхідно до 23:59 год. 31 травня 2015 року надіслати на електронну пошту [email protected]:

1-3 фотографії, що презентують Львів як місто книги й літератури

(технічні вимоги: формат jpeg, розширення від 2000 точок);

назву фотографій;

авторську довідку про автора (включаючи контактні дані).

Фото переможців будуть презентувати наше місто у поданні на конкурс ЮНЕСКО, будуть розміщені на білбордах міста.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *