ОСТАННІ НОВИНИ

68 пунктів пропуску готові до прийому біометричних паспортів

|

20140519135549На сьогодні засобами автоматизованої перевірки біометричних паспортів вже обладнано 68 пріоритетних пунктів пропуску по всьому кордону України. Оснащення решти пунктів пропуску та створення необхідного резерву відбувається за планом. Про це під час прес-конференції зазначив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

За словами В. Серватюка, Для роботи інспекторів прикордонної служби встановлено 883 автоматизованих робочих місць з функцією біометричного контролю. Вони в повній мірі забезпечать перевірку відповідних документів як у іноземців, так і громадян України.

«18 лютого Місія ЄС перевірила роботу обладнання в аеропорту «Бориспіль». За оцінкою експертів українська система біометричного контролю не поступається європейським аналогам. Додатково в 44 пунктах пропуску встановлено обладнання для проведення контролю другої лінії з використанням відбитків пальців», – сказав він.

Окремо було відмічено, що Україна повною мірою виконує Угоду з ЄС про реадмісію, а міграційна ситуація на українському кордоні Європейськими інституціями не вважається загрозливою і розглядається як стабільна та контрольована. Це підтверджується аналітичним звітом агенції Фронтекс за минулий рік, згідно з яким на кордоні з Україною затримано лише 0,2% від загальної кількості незаконних мігрантів, які були виявлені на всіх зовнішніх кордонах ЄС.

Як відомо, Державна прикордонна служба України в межах компетенції з червня минулого року реалізує другу фазу Плану лібералізації візового режиму. Робота здійснюється за двома напрямами. Перший з них стосується безпеки документів, включаючи біометрію, а інший – інтегрованого управління кордонами, міграції та реадмісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *