ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранено 10 українських військовослужбовців (мапа)

|

За добу внаслідок бойових дій на Донбасі постраждало 10 українських військовослужбовців. Загиблих немає. Найбільші втрати сили АТО понесли у ході бою під Троїцьким. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, на Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися у селі Широкине та Водяне. Оскільки противник застосував міномети для ведення вогню по наших позиціях, сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

1 мапа в тексНа Донецькому напрямку залишається стійкою тенденція до розширення географії бойових дій: окрім артилерійських і танкових обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту з боку противника, бойовики проявили активність поблизу Гранітного, а також Авдіївки, де раніше режим припинення вогню порушувався досить рідко.

«Поблизу села Троїцьке відбулося бойове зіткнення між українським прикордонним нарядом та ДРГ бойовиків (у складі до 10 осіб). На допомогу прикордонному наряду оперативно прибуло підкріплення. Завдяки злагодженим діям сил АТО, 2 бойовиків було знищено. Втікаючи, бойовики покидали зброю – гранатомет РПГ-7В, 5 тротилових шашок та детонатор.», – зазначив Лисенко.

Окрім цього, противник здійснив серію збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї неподалік Горлівки.

На Луганському напрямку обстановка залишається найбільш спокійною: відбулася лише серія перестрілок (переважно із застосуванням стрілецької зброї) в районі Бахмутської траси (йдеться про с. Новотошківське та м. Золоте), а також містах Попасній і Щасті. Фактів використання гармат та танків НЗФ на цих рубежах оборони не зафіксовано.

Також за минулу добу в зоні АТО зафіксовано 9 польотів ворожих БПЛА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *