ОСТАННІ НОВИНИ

У секторі «А» АТО навчають медицини за стандартами НАТО

|

Днями команда медичних інструкторів-волонтерів з ГО «Білі берети» провели практичні заняття для військовослужбовців одного з підрозділів сектору «А» АТО. А саме, для бійців окремої аеромобільної бригади, що обороняє Луганщину від зазіхань терористів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОУ України.

Проводили навчання фахівці-лікарі, які закінчили профільні курси: Тетяна Воронцова, Юрій Тарасюк, Богдан Маслій та Анастасія Козляковська.

53

Навчально-тренувальна робота з бійцями-десантниками базувалась на комплексних програмах НАТО «Combat Medicine» та практичному досвіді роботи в гарячих точках світу та в зоні Антитерористичної операції, зокрема.

54

Організатори наголошують, що знання сучасних форм та методів надання першої домедичної допомоги на полі бою, а також прийомів само- та взаємодопомоги в критичних ситуаціях дозволяє значно зменшити відсоток втрат особового складу під час ведення активної фази бойових дій.

55

Стандарти впорядковуть багато моментів і відповідно до них використовуються сучасні засоби надання домедичної допомоги на полі бою. Зважаючи на те, що у війська надходять аптечки укомплектовані за новими стандартами – озброювати знаннями, як користуватись тим чи іншим медпрепаратом, просто необхідно.

56

Весь залучений до заходу особовий склад пройшов навчання з тактичної медицини за протоколами «Червона» зона: «Допомога під обстрілом» (CLS – Combat Life Saving); «Жовта» зона: «Допомога в зоні укриття» (ТССС – Tactical Combat Casualty Care) та «Зелена» зона: «Допомога в зоні польового шпиталю, військово-польова медицина» (Combat Medic).

57

Максимальну увагу було приділено відпрацюванню практичних ситуаційних завдань. Адже кожен тренінг завершувався, так званим «стрес-тестом», під час якого необхідні теоретичні навички закріплювались практично.

58

Ддля того, щоби усі дії набули ефекту максимально наближеного до реального бою – в практичному тренінгу використовувалось задимлення, засоби шумової імітації тощо. В такий спосіб досягалась і психологічна готовність особового складу до надання меддопомоги в бою.

59

Усі інструктори ГО «Білі берети», які проводили навчання, отримали від командування військової частини іменні грамоти.

Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *